Berg en Dalse kroegjesroute

Genieten van de prachtige natuur, lekker wandelen en dan neerstrijken bij een van de meest bijzondere cafés of hotels? Dat kan in Berg en Dal.

De Berg en Dalse kroegjesroute is een enthousiaste samenwerking tussen 9 supergezellige ‘kroegjes’ en ‘herbergen’ die door bestaande wandelroutes met elkaar verbonden zijn. Houdt u van natuur, wandelen en een gastvrije sfeer, dan heten we u graag van harte welkom!

Alle kroegjes zijn met elkaar verbonden door prachtige en zeer gevarieerde wandelroutes. Er zijn korte wandelingen vanaf 3,5 km, maar ook wandelingen waar u de hele dag over kunt doen. Het rivierenlandschap biedt u vlak landschap met water, uiterwaarden en polder. En in de bossen van de heuvelrug kunt u letterlijk Berg en Dal ervaren. Een combinatie van deze twee is ook mogelijk.

U start bij het ene kroegje en wandelt naar het volgende kroegje en dan, via een andere route, weer terug. Maar u kunt ook kiezen om de kroegjes met elkaar te verbinden en grotere wandelingen te maken. Waar u ook loopt, het is volop genieten in ieder seizoen van het prachtige landschap en de natuur.

Bij een aantal ‘kroegjes’ is het ook mogelijk te overnachten. U kunt dan een aantal dagen afwisselend wandelen.

De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de aangesloten kroegjes of te downloaden op de onderstaande website. U vindt op deze website ook alle deelnemende kroegjes.

https://www.bergendalsekroegjesroute.nl/